Till Startsidan
Startsidan Bowlinghallar Forum Galleri Texter

Bowlingskola
Ansats

Utgångsläge:
Var på ansatsen ska man nu starta någonstans?
Jo, det första man gör är att ställa sig vid övertrampslinjen och gå 4 normallånga steg tillbaka in på ansatsen, lägg sedan till en fotlängd för glid, där din fotspets nu befinner sig blir din startpunkt.
Det finns även en tabell här som utgår från din kroppslängd och visar var du kan starta, men de 4 stegen duger gott och väl till en början.

Klicka här för att se stegtabellen

Ansatsen är liksom banan uppbyggd på ribbor eller stavar som de också kallas, på ansatsen finns det prickar på var 5:e ribba för att man enkelt ska veta var man utgår ifrån (Bild 1).

Klicka för förstoring
Bild 1: Ansatsen.
Klicka för förstoring
Bild 2: Prickarna

Man räknar ribborna från höger och ribba 20 ligger i centrum av ansatsen, den pricken brukar vara något större än de andra.

Du ska nu förbereda dig för att spela ett rakt slag över pil nummer 3 från höger i banan (läs mer om pilar i avsnittet riktmärken).

När du ska spela en rak linje över pil nr.3 så ska klotet också utgå från prick nr.3 i ansatsen (ribba 15). Eftersom klotet pendlar en bit från din kropp så är ett bra utgångsläge att stå på ribba 22, alltså 2 ribbor till vänster om centrumpricken.
När man säger att man ska stå på ribba 22 så menas att höger fots utsida ska stå på ribba 22 (Bild 3).

Ribba 22
Bild 3: Höger fot på ribba 22
De fyra stegen:
Bowlingskolan kommer att byggas ut efter hand så avsnittet om stegen kommer så snart som möjligt

Tillbaka

© 2003-2024 alltombowling.nu | Kontakta oss |